RSS Feeds

Artikel Sepanjang Minggu Ini

09 December, 2010

Home » , , , , » BLOGLIST 2011 .. SELAMAT DATANG TAHUN BARU

BLOGLIST 2011 .. SELAMAT DATANG TAHUN BARU

Assalamualaikum semua,

Header Bensekadar bermain di pinggiran kuala sungai…ekeke… 

Seperti korang semua dah tahu Ben akan bubarkan ‘parlimen’ dia. So, Skype pun ingat nak masuk bertandingla untuk kerusi Kuantan nie. Harap2 kerusi Kuantan masih boleh dicalonkan. Hahaha…Mane tau, murah rezekikan.. Lagipun Skype tak pernah lagi tercalon dalam ‘parlimen’ Ben tu. Yela, blog masih lagi setahun pisang…ahaks..

Skype berharap sangat dapat tercalon dalam ‘parlimen’ Ben. Mane tak harapnya..Skype banyak belajar daripada Ben. Tulisan2 beliau bagi Skype walaupun nampak macam sekadar cakap2 tapi sebenarnya penuh dengan kandungan yang tersirat. Skype banyak mendalami ilmu penulisan daripada Ben dengan senyap dan kadangkala ada jugak tergatal mengomel entri beliau.

@)---   --------------------------------------------------------------------------------   ---(@

Skype ingat nak buat satu entri mengenai pengalaman pertama Skype jumpa Ben masa blogger futsal tempoh hari tapi alang2 dah citer pasal Ben nie, Skype gitau terusla.

Malam tu, Ben datang dengan Joe serta seorang lagi kawan Joe..tak pasti pulak sape. Masa tu Skype dah sampai dah and then Joe & Ben datang bersalam dengan Skype dan kawan2 yang lain. Terkejut monkey Skype bila tengok badan Ben masa tu, mana taknya…bapak besar badan Ben, macam pemain rugby bro..muscle2 berdenyut2 bro..haha..Kalau aweks2 yang tengok nie memang terpikat habisla kat Ben nie. Takleh cari makan orang lain…Hahaha..jangan marah Ben.

Benmase nie Skype ada kat meja sebelah..Ben lak dok asyik dengan notebook dia..dicurik drp Ben 

Lepas tu dia duduk kat meja sebelah Skype seorang diri. Buka laptop, handphone dua2 belah tangan pastu sambil mengunyah bubblegam(betulx eja nie). Dalam kepala lutut Skype, terdetik “Sebab tu la entri Ben sampai 10-20 sehari, rupa2nya mana2 tempat dia pergi mesti dia bukak laptop and updates. Memang penulis yang tegar betulla Ben nie”.

Selain tu, dalam kepala Skype nie ada juga terdetik “Boleh tahan sombong jugak Ben nie ye.” Mana taknya..masa sampai dia dok sorang2 jer kat meja sebelah. Tak cakap langsung dengan geng2 yang lain kecuali Joe. Tapi rupa-rupanya Ben tak sombong cuma biasala bila kita saling tak mengenali, mesti rasa segan sket nak tegur2 orang nie. Lagipun Skype la yang sepatutnya pergi tegur diakan sebab dia lagi tua daripada Skype. Tapi Skype tak pergi tegur pun sebab malu & taknak ganggu Ben updates blog. Lagipun sapela Skype ni kan..orang tak kenal langsung…

Klah, stakat tu dulu..nie yang malas mencoret nie. Kang dah panjang berjela den buat karangan. Adeesshh…

 

Salam Ukhwah,



7 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

Wahhh...best nyer dapat kenal bro ben
MY RECENT POST : Plectranthus rotundifolius (Poiret) Sprengel - APA TU ?

BEN ASHAARI said...

salam bro.. aku masukkan dah .. waduh... aku mana cam orang .. kang aku main salam je orang tah sapa sapa lak... kot takde kaitan ngan budak kita , wat malu aku je..hahahha... thanks bro ...

Skype Crew said...

wkmslm...

thanks bnyk2 ben..haha..bersalam xpe, bknnye nk g tumbuk org pun.haha..tp den rse org nk salam ngn ekau pn org takut..huhu

xpe, den xksah pn sbnrnya. tu just 1st impression jer. jgn terasa ati k bro.

thanks bnyk2 bro..

Skype Crew said...

@princess momok

mmg best momoy..nti klu momoy yg jmp xtaula cane..ahaks..

Lulu caldina said...

selamat tahun baru..ngee

Skype Crew said...

@Lulu

Selamat Tahun Baru Lulu... ;)

EmanCloud said...

heheh itu dia.. berdenyut2 hehe

Related Posts with Thumbnails