RSS Feeds

Artikel Sepanjang Minggu Ini

19 December, 2010

Home » , » Chelsea vs Manu | Chelsea Bangkit

Chelsea vs Manu | Chelsea Bangkit

Assalamualaikum semua,

Chelsea vs MUKeep The Blue Flying High

Dah lama rasanya Skype tak buat entri pasal team feveret Skype nie. Bukan kecewa, malu mahupun takut tapi disebabkan Skype bizy so tak sempatla nak buat entri pasal sukan nie. Lagipun blog2 lain dah banyak citer pasal Chelsea nie seperti Kampung Chelsea dan Football Crazie so Skype just baca dan komen je la blog dorang. Support menyupport katakan..Ahaks..

Kepada fans Chelsea sekarang ini pastinya ada yang sedang kecewa dengan performance pemain-pemain Chelsea. Masakan tak kecewa apabila 6 game kebelakangan nie kita tewas sebanyak 3 kali dan seri 3 kali dan menyebabkan kita drop points begitu banyak dan terpaksa menghuni tangga ke-4 liga dengan 31 mata.

arsenalThe youngster 

Musuh tradisi kita, MU, akhirnya berjaya memintas kedudukan kita sebagai pendahulu liga diikuti rapat Arsenal. Apabila menyebut mengenai Arsenal, Skype sebenarnya memang respek dengan dorang sebab kebanyakan player2 mereka adalah player muda. Namun, walaupun muda, mereka bermain seperti player2 profesional yang lain dan games dorang memang bagus. Cuma pengalaman sahaja yang mereka kurang. Walaupun memerlukan masa yang panjang untuk mendapat pengalaman namun Skype melihat percaturan A. Wenger memang menjadi dan berbaloi.

trio trainingtrio training.. 

Skype tidak suka sebenarnya dengan sikap tidak professional dan BODOH sesetengah fans daripada MU, Liverpool mahupun Chelsea sendiri yang memperlekehkan team Arsenal ini dengan mengatakan player2 Arsenal adalah player hingusan dan sebagainya. Bukan kepada player Arsenal sahaja namun kepada mana2 player sekalipun. Mereka yang mengejek sebgitu adalah mereka yang BODOH. Cakap dekat orang sedapla tapi bila suruh dorang main macam HARAM.

So, sudah2la buat perangai2 BODOH dan kebudak-budakan sesetengah penyokong yang mengejek team2 lain.

p/s..tetiba masuk citer Arsenal plak…hahaha…

Ok2, kita sambung team Chelsea punya.

Kita sekarang ketinggalan 3 mata daripada MU dan sememangnya Skype yakin bahawa pemain2 kita akan menebus balik points2 yang telah kita cicirkan. Skype OPTIMIS (ayt cam dlm paper plak..haha) yang kita akan menang Super Sunday malam esok dengan jaringan 1 - 0. Kenapa 1 jer sebab kitakan 1Malaysia..hehe..

Sebab musababnya adalah kerana MU tidak pernah menang di Stamford Bridge dan Skype juga perhatikan apabila team hebat ini (MU) berlawan dengan team kita, kehebatan mereka seolah-olah hilang. Mereka seperti kena ikut rentak game kita dan ini menyebabkan kita mempunyai peluang yang bagus untuk menguasai perlawanan.

wayne-rooney-scandal copyLet’s them cry 

Line up prediction Skype untuk malam esok adalah seperti kat bawah:

chelsea formation 2010 doneKesebelasan Utama Chelsea menentang MU

Oh yer, mengenai masalah performance dalam team kita, pada pandangan Skype ianya melibatkan beberapa perkara seperti kecederaan pemain, midfielder yang kurang mantap dan pemecatan Ray Wilkins dan sememangnya Ancheloti harus mengatasi perkara2 tersebut.

Pembelian seorang atau dua pemain baru pada Januari nanti mungkin juga akan membantu team kita untuk up balik performance. Tetapi pemain yang dibeli itu haruslah tepat. Apa definisi tepat? Anchelotti ada jawapannya.

So, nantikan game kita malam sok.

 

Adiosa!



17 comments:

Solihin Zubir said...

ala.. biasela tu skype.. kalau xde perang mulut n kutuk2 antara team ni, x meriah! x syok ar.. x mencabar.. hehe..

Glory2 MU! haha..

Skype Crew said...

@solihin

perang mulut xde mslh solihin..skype pun berperang mulut jgk dgn kwn2 skype tp jgn smpi kita berpecah belah, dendam sesama sendri..bgaduh sesama sndiri. itu sbnrnya yg skype xsuka..

tengkorakemas said...

bro, ni fan Man U nak cakap, game esok postponed la bro huhu..banyak game epl postponed sebab salji..mood aku dah lari ni nak kejar balik..

apa2 hal jgn gaduh, XD

Fariq said...

eh postpone ka??
macam mane gath dgn TM nanti,,
tak dapat la tengok CHELSEA menang sok,,

Skype Crew said...

@tengkorak emas

adooii..game besok postponed jgk ke? lol..igtkn yg hr ni je. papepun thanz coz inform me bro..

mood den pun dah lari nie..

Skype Crew said...

@fariq

ye2 je chelsea menang sok..hahaha...tp mmg nk menang pun kan..haha...

gath dgn TM? pe tu fariq?

Fariq said...

cuba usha blog kak ina KL or redlinda.. ala yg everybody connect tu buat gath,, ajak tgk bola reramai,,

KampungChelsea said...

pasal provokasi, no komen..cume nak habaiq mai, kalau xde provokasi dalam bola sepak, xbest lah..jadi xmenarik...

kalau bab2 prang mulut, serahkan sahajalah kepada manager, kite wat pe nak perang mulut sesame sendiri, ade kaitan ke ?

ape2pun lampard dah kembali, 99% yakin chelsea akan menang...1% lagi tu maybe luck kot,hehe

Encik Luncai said...

game ni postponed la..salji dah turun kat sana..skang mood dorang sambut cristmas..

Skype Crew said...

@fariq

oo..game chelsea & mu tu mmg postpone tp gath tu jln cam biasa. dorang bt xtvt lain.fariq pg ke?

Skype Crew said...

@KC

provokasi antra manager2 tu lantak dorang ler..ak xkisah pun cme yg ak xsuke provokasi antara kita org melayu/mesia..klu stakat ngn mmber yg phm jiwa xpe..tp klu yg kwn kt alam maya ni nti ade yang terasa & terjadi perang mulut dan perbalahan sesama kita. tu yg ak xnk...psl dorang kita lak yg gduh..tu smua kita kena jagala..nk kutuk dorang tu jgn kutuk lbh2 sgt..tu jer..haha...

ak pn yakin team kita akn menang..lampard pn da ok da tu. lps tu game plak postpone so, ade mse la team kita nk bt preparation nti..haha..

Skype Crew said...

@luncai

bg dorang smbt krismas dlula klu c2..ahaks..

Fariq said...

tak pegi pon,,
jauh la takde trnsport,,
malas nak naek moto malam2 ni..

Skype Crew said...

tu r..dh la game xde...xpe2..len kali..

atok said...

nseb bek pp, kalo x dgn mental downnye, mest kena bantai dgn mu. dpatlah player chelsea rehab sket. hehe GGMU

Amy Syaquena said...

As'salam..

setuju dengan apa yang di katakan oleh solihin :)

Puteri Iqa Izyan said...

tak suke bola. tu je nk ckp.hehehe

Related Posts with Thumbnails