RSS Feeds

Artikel Sepanjang Minggu Ini

26 December, 2010

Home » , , , , » 500 Blog

500 Blog

Assalamualaikum semua,

Header Ben

Entri kali nie khas Skype garap untuk kontest ‘500 Blog’ yang dibuat oleh Ben. Kalau korang nak join jugak, boleh jenguk kat sini k. ;)

Apa yang perlu Skype buat join kontest nie adalah tuliskan serba sedikit mengenai diri Skype dan tujuan jadi blogger...

Ok, Skype nie sorang yang baik hati, pemurah dan berkarisma tinggi..siot je puji diri sendirikan. Haha. Ok, sori2. atas tu tipu jer. Yang nie yang betul2 k. ;)

Tentang Lelaki Ini

  • Skype seorang pekerja yang bekerja menjaga kelancaran laluan data-data daripada Malaysia ke San Luis Obispo. (Sape boleh teka apa kerja Skype, Skype bagi ferrari 10sen).
  • Seorang yang berminat dalam bidang teknologi tetapi malas untuk meng’explore’.
  • Seorang yang bercita2 untuk menjadi pendakwah tetapi hasrat tidak kesampaian. (banyak sangat cubaan dan dugaan yang datang menyebabkan hasrat tersebut tidak tercapai)
  • Suka warna biru muda a.k.a biru air laut.
  • Suka diving tapi tak pernah dive. hehe…

Tujuan Jadi Blogger

Memulakan aktiviti blogging pada akhir 2009 dengan nama blog ‘Jiwa Kehidupan’. Blog nie banyak bercerita mengenai peribadi dan banyak gambar2 kenangan yang Skype letak kat situ. Masa tu Skype memang perahsia giler, memang takde sorang pun di kalangan kawan Skype yang tahu Skype ada blog tapi bila kawan2 terdekat Skype mula tahu kewujudan blog tue, Skype delete blog tu sebab Skype tak suka diari Skype dibaca oleh orang lain ditambah pula Skype nie seorang yang agak pemalu. Ahakss…

Namun, pada Februari 2010, Skype kembali berblogging. Pada awalnya, niat untuk sambung berblogging nie just for fun, sekadar untuk bercerita tapi lama kelamaan niat itu bertukar sedikit demi sedikit. Bertukar kepada apa? Bertukar kepada untuk menegakkan syiar Islam. Sebab kebanyakan apa yang Skype perhatikan, kita skang meneruskan hidup dengan mengabaikan Islam sedangkan Islam itu cara hidup kita. Cara hidup yang amat sempurna Allah berikan kepada kita. Namun, atas nama kemodenan, kita ketepikan Islam. Jadi, sama2la kita fikirkan apakah yang kita telah lakukan untuk agama kita?

Sesungguhnya ALLAH itu MAHA BESAR lagi MAHA BERKUASA

 

Salam Ukhwah,



15 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

err.skype, keje ape tuh? :P

Nur Mudrikah said...

sesiapa je boleh jadi pendakwah. tapi nak jadi macam yg femes tu takla.. kita bebas nak berdakwah dgn sesiapa je. ajak org gi solat jemaah pun dah berdakwah da. btul tak!

salam ukhwah;)

Skype Crew said...

@iqa

keje biasa2 je iqa..kje dkt ngn pnti & laut.. ;)

Skype Crew said...

@nur

btl2 nur..skype xde niat nk jd cam yg pemes2 tu pun nur. skype nk mengjr kt msjd2 @ pondok2..erm, tp tula, kita rancang tp perancangan Allah tu yg lagi baik.. ;)

Sham said...

syabbas skype...moga impian dimakbul olehNya...

Skype Crew said...

@sham

thanx brother sham krn mendoakan.. ;)

InsyaAllah, smoga impian skype dimakbulkan

BEN ASHAARI said...

thanks bro ..

Skype Crew said...

@ben

sama2 ben.. ;)

atok said...

pergh2 jaga data2, jgn kena bocor dgn wikileaks suda hehe

Amy Syaquena said...

semoga impian termakbul..

Skype Crew said...

@atok

haha..InsyaAllah, wikileaks xleh bocor pny.. ;)

Skype Crew said...

@amy

thanx 4 pray amy.. ;)

Matika said...

mamat pun dh join..
salam perkenalan dari mamat..
jangan lupa follow aw..nnti sedih mamat..huhu

Skype Crew said...

@matika

slm pkenalan mamat.. ;)
da flw mamat..thanx 4 flw skype..

Anonymous said...

Постои очигледно многу да знаат за ова. Мислам дека направивме некои добри поени во карактеристики, исто така. Продолжете да работите, голема работа!

Related Posts with Thumbnails