RSS Feeds

Artikel Sepanjang Minggu Ini

24 October, 2010

Home » , , » Jom Teka 1 | Jawapan Dan Keputusan Pemenang

Jom Teka 1 | Jawapan Dan Keputusan Pemenang

Assalamualikum semua,

Wah…macam-macam ek korang bagi jawapan untuk Jom Teka 1 | Ke manakah Skype nak pergi kejap lagi? Erm…mula-mula Skype nak ucapkan terima kasih kepada yang sudi join teka-teki yang mudah lagi sonang nie. Terima kasih banyak-banyak.

Ok..jom kita terus kepada jawapannya sebab Skype tahu korang yang join mesti tak sabar-sabar nak tahu jawapannya dan seterusnya menang duit yang Skype telah tawarkan.

Soalan Jom Teka 1:

Ke manakah Skype nak pergi kejap lagi?

Jawapannya:

Skype pergi kenduri rumah kawan Skype.

Hehehe…jangan frust k.

Tak percaya? Ishh..korang nie tak baik tau cakap Skype tipu. Betulla…nak bukti? Ok, korang tengok gambar kat bawah nie.

Perkahwinan Tos & AienYg mana satu Skype ek? Sape blh teka Skype bg hdiah penginapan 5H5M kt umh sendiri. ;))

Dan pemenang bagi Jom Teka pada kali nie adalah:

Kembara Minda 7 (KM7)Kembara Minda 7 (KM7)

Tahniah diucapkan kepada pemilik blog KM7 kerana telah berjaya meneka dengan betul. Jawapannya begitu ringkas, padat, melekat, pelekat. Huhu..terpengaruh dengan Farouk Hussien plak. Oh yer, Skype nie kadang-kadang gila sket, gila ape? Gila nak bagi orang duit dan disebabkan hanya ada sorang je pemenang kali nie so Skype dengan ini mengumumkan yang pemilik blog nie akan menerima duit berjumlah RM50. Tahniah kepada KM7.

Serba Sedikit Mengenai KM7

Mula-mula Skype ingatkan sapela KM7 ni tapi selepas Skype belek-belek blog KM7 nie rupenye2 KM7 nie adalah seorang cikgu. Nama dekat entri bahagian komen teka tadi tertera KM7 so Skype ingat KM7 tu adalah singkatan kepada Kilometer tapi rupenye Kembara Minda.

Apa dan kenapa nama Kembara Minda dipilih, itu korang kena tanya sendiri dengan cikgu ataupun maybe cikgu boleh gtau kat kawan-kawan blogger kita kat bahagian komen entri ni nanti..kalau cikgu sudi nak bgtahula. ;) Blog cikgu nie Skype baru first time masuk dan belum explore habis lagi tapi setakat yang dah Skype explore blog cikgu nie memang best sebab banyak ilmu yang dikongsikan. Biasala cikgu, mestila banyak ilmu beb. Kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal cikgu nie boleh terbang pergi sini.

Ok, sekian dulu. Skype pun da ngantuk & pening2 da nie. So, jangan lupe untuk join teka-teki dengan Skype lagi lepas nie sebab korang hanya perlu taip jer. Tak perlu nak follow2 Skype nie tapi kalau nak follow ape salahnyakan. ;)

p/s: Cikgu (KM7), jangan lupa claim duit nie..nanti lesap di ambil orang.

Adiosa!



15 comments:

Faiz Tapit said...

alaaaaaa....

Skype Crew said...

xpe Faiz..len kali Faiz try lagi... maybe kali ni bkn rezki Faiz..

thanx coz sudi join... ;)

KM7 said...

alhamdulillah...
wah...tak sangka tekaan KM7 betul pula.
Ini kali pertama KM7 sertai contest dlm blog ni.Menang pula...
terima kasih banyak2 Skype krn buat contest tu.
terima kasih juga krn memilih KM7 sebagai pemenang.

p/2 camana nak claim hadiah tu?

MissyNursy ♥ said...

alooohhhhh!!! :( congretz KM7! :)

Skype Crew said...

Tahniah KM7..

Sila emailkan ke maphilando46@yahoo.com:
1)Nama Penuh
2)No Hp

;)

Skype Crew said...

Jgn bersedih Nursy..nti len kali boleh try lagi.. ;)

kakngah said...

slh teka da....

"My name is Akma, and I am not a terrorist" said...

ala...nie yang tension nie,..

Sharm Hassan said...

ruginye x teka..kalu x mesti tepat n padat jawapannya..siap bagi alamat rumah pengantin..hehe

Skype Crew said...

@kakngah
xpe kak ngah..cbe lg len kali.. ;)

@Akma
rileks Akma..dont tensen2..nti ade lg teka-teki yg Skype akan bt. InysaAllah, meb hdiah lbh lumayan.. ;)

Skype Crew said...

siot ko sharm...klu ko teka pn mmg xdpt RM50 tue..hahaha...

KM7 said...

skype,
KM7 dah email semalam.
tp no akaun belum bagi lg.

semalam jg KM7 ada buat review
psl contest ni dlm blog KM7

Skype Crew said...

Skype da bls email KM7..Cbe KM7 tgk kat email.. ;)

KM7 said...

Skype,
sila check email :)

TQ

Skype Crew said...

Ok..Skype dh bls email KM7. ;)

Selamat menerima hdiah yg xseberapa drp Skype. ;)

Related Posts with Thumbnails