RSS Feeds

Artikel Sepanjang Minggu Ini

24 September, 2010

Home » , , » Wedding Of The Year [2010]

Wedding Of The Year [2010]

Assalamualaikum semua,

Kali nie Skype nak kongsikan dengan korang sebuah video perkahwinan anak gadis Allahyarham SM Nasimuddin SM Amin (Pengasas Empayar NAZA Group) iaitu Nur Nadiah SM Nasimuddin, 23, bersama pasangannya Hamzah Datuk Azman Shah, anak kepada pemilik Holiday Villa Hotel sekitar Julai lalu.

p/s: (Perempuan)Jangan terlalu taksub dengan video nie. Nanti naya bakal suami korang..ekeke…

Firstly, Skype nak ucapkan tahniahla kepada dorang sebab sudah selamat diijabkabulkan. Skype post video nie just sebagai renungan/ingatan kepada kita semua yang akan berumah tangga. Kalau kita tengok wedding dorang nie memang ‘grand’ & Skype tak nafikan yang dorang mampu. Tak kisahla dorang pakai duit dorang sendiri ataupun duit mak ayah dorang. Itu hak dorang.

Namun, Skype tak berapa setuju/suka dengan tema yang diguna pakai pada majlis bersiram (majlis bersiram tu ape? Skype xpenah tau pun..huhu). Majlis bersiram nie Skype tengok tema dia dah macam ikut barat dah, dengan orangnya yang tak tutup aurat pastu men baling2 bunga pastu plak dok tuang air ape ntah .(adoii..macam-macam) Rasanya kalau dorang nak tuang air tu xkesah kot tapi pilihla kaler len sket..macam warna biru ke, purple ke & etc. Nie tak kaler same cam wain je…

Skype tak hairan sebenarnya majlis dorang ‘grand’ sebab maybe dorang dah biasa dengan kemewahan. Tapi sayangnya nilai-nilai Islam kurang diterapkan pada majlis perkahwinan dorang. terlalu ikutkan barat. Sayang, seribu kali sayang…

Kepada kita semua yang sederhana nie, lakukanlah upacara perkahwinan kita dengan penuh kesederhaan dan berlandaskan agama kita yakni ISLAM. Skype percaya tang laki tak kisah sangat bab ‘grand’ tak ‘grand’ ni tapi tang pompuanla yang biasanya dok nak macam nie. (jangan marah ye..hehe)

Ade beberapa keping gambar menarik bagi Skype sekitar majlis mereka yang Skype printscreen untuk korang semua layan…Layaannn… :)

Kolam Naza Kolam renang berlambangkan NAZA…

kakaknya Agak2 kakak dia kat sebelah tu solo lagik tak? Hahaha…

"Wedding is only a door to the marriage house. Why should we spent a lot of money to decorate the door so beautifully, when the inside of the house is then left empty, dark and unattractive?"



10 comments:

nrshasha said...

biasa la dah adat org kaya raya..
lain la kite cukup2 makan je, bersyukur dgn apa yg ada je..
kekeke..

Skype Crew said...

btl tu nrshasha...dah memang rzki dorang nk bt canekan...

Anonymous said...

menda yg pelik ialah lepas je selamat ijab, dgn xsemenanya smua org tepuk tangan..apakah?xbleh ke tkr ngan bacaan doa?huhu..

Skype Crew said...

tula psl anonymous...adoii, dah terbalik dah skang tp mgkn jgk dorang terlampau eksited kot...huhuhu... :)

-Si Riang-Riang- said...

orang kaya ncik skype.. nak mnunjuk. (out of topic) ritu ade anak orang berada umo 30 tahun maa.. baru khatam quran tapi.
pakai baju jarang, nampakkn rambut. (kalo bole btol2 nak tutup yang sanggul die jekk..) masa tu bace qur'an tue.. apekah?
paling kurang pun ptutnya hormat la kan. ingt ustazah yg dtg aritu nk tego rupe2 nye die pun macam mnghalalkan perbuatan orang kaya ni...
kalau hal macam ni mereka tak amek kesah agak-agaknya wedding ni pun lagi la xkesa......

Skype Crew said...

btl tu si riang-riang(cntk nama..huhu)...

klu time baca Al-Quran xttup aurat tu mmg xptt ditegur tue tp tula keadaan msyarakat m'sia kita skang, takut utk tegur yg di ats...

izulman said...

tk dinafikan mmg nampak grand, tp byk sgt elemen kayangan tu, siap dgn penarik beca shirtless, tak pulak kene ban mcm iklan raya TV3.

Lagi satu, first time nampak org bertepuk tangan lepas akad, tgokla, semua org nampak ni sbg wedding dream, tp nampak ke ape yg berlaku selepas perkahwinan yang mega2x nie.

Berape ramai je yg bercerai, berape ramai je yg bergaduh. Hopefully masyarakat dpt melihat yg disebaliknya.

hasifi b hasnan said...

klw aku la, buat yg sederhane sudey.. klw nk buat majlis yg mega skali pon, biar ade rasionalnye.. isk2.. agak2 brape ratus ribu la yg diorg dah spent ek.. isk2

Skype Crew said...

@izulman
Skype stuju ngan izulman...mmg bnyk elemen kayangan. meb dorang nie dah terlampau kreatif kot...video nie xmsuk tv lg kot, tu yg xkena ban..huhu. tp klu masuk pn tkut masyarakat kita plak yg lbh2 "like".

@hasifi
rasional mcm mane tu fi?

Lulu caldina said...

subhanallah..

Related Posts with Thumbnails