RSS Feeds

Artikel Sepanjang Minggu Ini

25 September, 2010

Home » , , , » “1 Helai Rambut Wanita Islam = 1 Dosa”

“1 Helai Rambut Wanita Islam = 1 Dosa”

Assalamualaikum semua,

alyssa_soebandono_053Gambar hiasan

Semalam, sewaktu Skype berfacebook Skype jumpa satu note yang di share oleh seorang gadis yang bernama Mia Nursofiya Abdul Rahman. Mengikut basic info yang didedahkan, saudari Mia sekarang belajar di Nottingham, UK tapi bukan itu yang Skype nak bagitahu sebenarnya.

Sebenarnya Skype tertarik dengan notes yang Mia share yang bertajuk “Pramugari Koma Di Tanah Suci!” Note tu memang panjang tapi ianya betul2 menginsafkan, lebih-lebih lagi kepada kaum Hawa. Skype ambik satu petikan yang betul2 menyentap jiwa Skype dan korang fikir-fikirkanlah.

"Mazlan, kalau ada perempuan Islam yang tak pakai tudung, Mazlan ingatkanlah pada mereka, pakailah tudung. Cukuplah kakak seorang saja yang merasai seksaan itu, kakak tak mau wanita lain pula jadi macam kakak. Semasa diazab, kakak tengok undang-undang yang Allah beri ialah setiap sehelai rambut wanita Islam yang sengaja diperlihatkan kepada orang lelaki yang bukan muhrimnya, maka dia diberikan satu dosa. Kalau 10 orang lelaki bukan muhrim tengok sehelai rambut kakak ini, bermakna kakak mendapat 10 dosa."

Untuk baca versi penuh korang boleh pergi sini.



3 comments:

Yanie J said...

huhu takutnya ;/
pe2 pun thx..entry ni sgt bguna n bgus kongsi bsama.

sumpit said...

salam kenalan... jadikan ia sebagai satu amaran kepada kita semua...

JEMPUT BACA DI BLOG SAYA
domain percuma
Kisah hari jumaat
Gambar menarik
Setem untuk Menyumpit

Skype Crew said...

@yanie
Skype pn tkt gk yanie..lbh2 lagi org dkt ngn Skype pn ade jgk yg free hair.. :(

@sumpit
Salam perkenalan sdr sumpit..
Woww..bnyk en3 menarik kt blog sdr. sumpit.. ;)

Related Posts with Thumbnails