RSS Feeds

Artikel Sepanjang Minggu Ini

22 August, 2011

Home » , , » Bala Akibat Berzina Dengan Ibu Sendiri

Bala Akibat Berzina Dengan Ibu Sendiri

Assalamualaikum & Salam sejahtera,

Alhamdulillah, syukur kita ke hadrat Ilahi kerana telah memberikan peluang kepada kita untuk masih lagi meneruskan puasa hari ini. Mungkinkah Allah akan bagi peluang lagi sehingga hari esok? Itu belum pasti kerana ajal, maut semuanya DIA yang tentukan.

Jadi, kita tidak tahu apa yang akan berlaku keesokan hari. Adakah tengahari esok Allah akan tarik nyawa kita atau Allah masih lagi nak bagi peluang kat kita untuk mohon ampun atas segala dosa-dosa & nak bagi peluang kepada kita untuk sujud kepada-NYA?

Tu semua Allah Taala punya kerja dan kita takkan tahu bila ajal kita akan sampai. Jadi, sama2la kita memperbanyakkan amalan kita, lebih2 lagi di bulan Ramadhan yang mulia nie. Begitu banyak ganjaran yang Allah janjikan kepada kita dan salah satunya adalah malam lailatulqadar. MasyaAllah, begitu pemurahkan Tuhan kita. Tapi kita still tak nak ambil peluang nie.

Bukan ditujukan kepada korang je tetapi kepada Skype sendiri kerana Skype pun jenis yang ting tong jugak. Kadang-kadang betul, kadang-kadang giler jugak..So, sama2la kita tegur-menegur supaya kita tidak terus lalai dengan ‘nikmat’ dunia nie.

Ok, kali nie Skype nak kongsikan satu cerita benar yang diceritakan oleh seorang ahli bomba. Selamat membaca & menghayati.

==========================================================

xcident

- gambar hiasan -

Semalam sewaktu saya dalam perjalanan pulang, dalam kereta, saya dengar satu cerita yang sungguh dahsyat. Cerita ini diceritakan oleh seorang ahli bomba dari utara semenanjung. Ini cerita benar sekali.....

Satu hari beliau dan rakan-rakan telah menerima satu panggilan palsu berkenaan satu kemalangan yang telah berlaku di lebuhraya utara selatan. Oleh kerana untuk mengesahkannya maka beliau dan rakan2 telah ke tempat yang dikatakan oleh pemanggil namun tiada apa-apa yang terjadi disana.

Dalam perjalanan pulang, waktu itu pukul satu pagi, hujan turun renyai-renyai. Di satu persimpangan susur keluar dari lebuhraya, mereka ternampak sebuah mpv mewah yang terbalik dan remuk sekali kerana melanggar divider yang tajam. Mereka segera turun dan melihat kemalangan itu dengan niat ingin menolong kiranya ada yang terselamat.

Tetapi apa yang mereka saksikan sungguh dahsyat dan menyayat hati. sesuatu yang tidak tergambarkan dahsyatnya.

Mereka jadi terkedu, tergamam, tiada sepatah perkataan pun yang dapat menggambarkan betapa dahsyatnya kejadian itu, semoga Allah melindungi kita semua dari kejadian yang seumpama ini. Pemandu mpv mewah itu telah pun mati terkulai di kerusi pemandu kerana kecederaan parah di kepala. Mpv tersebut begitu remuk sehingga bumbungnya menghimpit kesemua pemandu dan penumpang di dalamnya.

Di bahagian belakang mpv mewah tersebut terdapat tiga susuk tubuh manusia. Seorang wanita dalam empat puluhan dan dua lelaki dalam dua puluhan. Tidak terdapat seurat benang pun pada tubuh mereka. bogel-sebogelnya. Wanita dan salah seorang lelaki itu dalam keadaan berpelukan kepala mereka pecah, darah menyembur di merata tempat, tulang rusuk mereka hancur dan tikam menikam antara satu sama lain, dahsyat sekali tulang punggung wanita itu pula hancur.

Lebih dahsyat lagi dengan jelasnya mereka lihat zakar lelaki itu masih di dalam kemaluan wanita itu. Langsung mereka tidak dapat dipisahkan. Lelaki yang seorang lagi sedang dalam nazak dengan kecederaan parah di kepala, dan sayup-sayup kedengaran suaranya memanggil.. mummy.... mummy.... mummy......Tangan pemuda yang melekat pada perempuan itu masih memegang zakar lelaki yang nazak itu.

Ahli bomba itu terjelepuk. tidak pernah dalam hidupnya terbayang akan boleh terjumpa keadaan seperti ini. Dengan semangat dari kawan-kawan, beliau segera bangun dan mengambil gergaji besi untuk memotong kenderaan yang remuk itu. Mereka mesti melakukannya secepat mungkin, sebelum kejadian yang memalukan itu dilihat oleh orang ramai.

Dalam kegelapan malam itu mereka bertungkus lumus membuat apa yang patut. Dalam kesibukan bekerja tiba tiba bulu roma ahli bomba itu meremang naik, badan nya menjadi seram sejuk dan dada berdebar kencang.

Sambil bekerja, dengan jelas dari sudut mata beliau kelibat satu makhluk hitam yang sungguh besar memegang pedang, dengan muka yang sungguh bengis dan berang, nafasnya mendengus radang, mundar mandir dan mengelilingi kawasan kemalangan dengan gaya orang yang tersangat marah.

Dalam hati ahli bomba itu berkata, “Ya Allah, besarnya kekuasaan mu, mungkin inilah
dia malaikat maut yang dikatakan itu".

Mereka mengeluarkan mayat-mayat tersebut satu persatu kecuali mayat wanita dan lelaki yang tidak dapat di pisahkan itu. Pada leher wanita tersebut terkalung tasbih yangmemancar apabila terkena cahaya. ahli bomba itu melihat dengan jelas terdapat ukiran salib pada setiap butiran tasbih tersebut akibat pancaran cahaya bulan.

Astaghfirullah hal azim!!, masyaAllah!! apakah yang telah terjadi???

Selepas memeriksa dokumen pengenalan diri mayat2 tersebut, jelaslah bahawa wanita itu adalah ibu kepada kedua lelaki tersebut. Agama yang tertera dalamnya ialah islam dan nama-nama mereka didahului dengan mohd dan nur...

Beginilah akibatnya orang yang telah melampaui batas melepasi garisan yang telah di tetapkan oleh Allah. Balasan Allah terlalu pantas sehingga kita tidak sedar ianya datang. Begitu juga orang yang menyebarkan dosa dan maksiat insan lain.

hell-lake-of-fire

Apa yang akan terjadi jika orang lain terpengaruh dengan apa yang dilihat?Mereka akan melakukankemungkaran hasil pengaruh kita. Selagi mereka melakukannya selagi itu kita mendapat bahagian dari kemungkarannya itu.

Apakah akan terjadi jika mereka melahirkan anak luar nikah? itulah tanggungan kita hinggalah keakhir hayat mereka dan cucu cicit mereka.

Akan datang apabila kita telah berumur, janganlah kita tanya mengapa musibah terjadi kepada kita.

Mengapa anakku cacat? Mengapa aku, anakku cucuku kena kanser? Mengapa berlaku kemalangan yang dahsyat hingga mencacatkan aku, anakku dan ahli keluarga ku?

Mengapa aku di tipu? Mengapa aku, anakku, ahli keluargaku dirompak, dirogol, dicederakan, mengapa ahli keluargaku melakukan jenayah, dipenjara dan dihukum?

Sesungguhnya Allah itu maha adil. Dia akan membalas setiap apa yang kita lakukan secara sedar atau tidak. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang diredai. Membuat dosa adalah fitrah manusia. Allah akan mengampunkan dosa kita kepadaNya walaupun sebesar mana sekalipun.

Tetapi berbangga dengan dosa yang kita lakukan dan mempengaruhi manusia lain untuk sama membuat dosa adalah seburuk-buruk dosa dan hutang dosa ini bertambah selagi manusia yang kita pengaruhi itu membuatnya akibat daripada kita.

Wallahuahlam,

 

Salam Ukhwah.

1 comments:

meyaa meyoo said...

i penah dengar cerita neh drp kak long i..
tapi tak sedetail neh la..
masyaAllah..
bila baca detail lg rasa scary..

Related Posts with Thumbnails