RSS Feeds

Artikel Sepanjang Minggu Ini

12 May, 2010

Home » » Tips Baca Blog Yang Tak Boleh Dibuka

Tips Baca Blog Yang Tak Boleh Dibuka

Assalamualaikum semua,

tips Erm..Skype xpasti samada seswai ke tak tajuk kat atas tu dengan apa yang Skype nak sharekan nie. Pagi semalam, Skype ditag oleh **Syira Mia Ariys World**…thanx Syira tapi bila Skype nak jenguk blog dia untuk ambik info psl tag tu xboleh. Page tu cakap(dey, thambi, page blh ckp kaa?) “This blog is open to invited readers only” yang bermaksud “Blog Syira nie dibuka untuk pembaca sehaja”. Lorr..memang Skype nak baca pun…Addooii…cane nie? Lepas tu ade ke patut Pak Cik Google tu cakap yang Skype nie seolah-olah tidak dijemput ke blog Syira. Wahh..sedap jer cakap camtu. Saje-jerkan nak api2kan kitorang.

 

cannot open

Erm…kalau diikutkan Skype mmg dah log on blogspot punya user dah tapi still kuar cani. Cuba log out p2 try bukak pun still xleh masuk gak blog Syira nie. Lepas tu godek punya godek, Skype terbukakla Google Reader…pada asalnya Skype xtahu pun Google Reader tu ape dia sebab Skype xpernah bukak pun..huhu…kat mane Google Reader? Ok, meh Skype tunjukkan…

1st – Login Google mail korang.

login Klik Untuk Tumbesaran Tulang :)

2nd – Lepas korang login, korang akan nampak tulisan “Reader” kat atas sebelah kiri.

reader Klik Untuk Tumbesaran Tulang Yang Kuat :)

3nd – And then korang akan nampak seperti gambar kat bawah.

reader page Klik Untuk Tumbesaran Tulang Yang Lebih Kuat :)

4th – Ok, kalau blog yang korang nak tengok tue adalah blog yang telah korang follow sebelum ni, korang pergi dekat kotak hijau kat sebelah kiri tu p2 korang pilihla blog mane yang korang nak tengok & then kalau blog tu adalah blog yang korang tak follow lagi, korang boleh tengok blog tu dengan ADD URL blog tersebut kat petak pink tue. Dekat ruangan biru yang Skype higtlightkan tue adalah entri2 terbaru yang di postkan oleh blogger2 yang korang follow.

Tips yang Skype share nie adalah just boleh tengok entri jer, xde chatbox, en. nuff, no comment & etc. Tapi bagi Skype okla sebab dapat tengok entry Syira nie. Oh yer, terima kasihg banyak2 kpd Cik Syira yer kerana sudi menge”tag” Skype. Actually, diz is 1st time Skype diTAG. Lagipun Skype still setahun jagung dalam dunia blogger nie…huhuu…

p/s: sorry faiz, ak xsempat lagi nak buat entry psl nak pomote ko pny DSLR…drp hr tu lagi ak janji ngn ko tp smpi skang pn xbuat lagi. bkn pe ak bizy sket..ko pun tau kan cane, lgpn ak tgh tunggu masa yang seswai utk post entry tu….hehe….

38 comments:

kai2en said...

ooooo

ade care ek?

hehehe

xtaw la plak? hhhehehe...

dah ok lah mcm nih... ahaks~

TTT said...

wah tips best!!

Skype Crew said...

Skype pn baru tau smalam bro...try bukak xleh so Skype tryla godek2...tgk jmp cara nie.

So, Skype kongsikan ngn korang...hrp berguna lps nie... :)

Skype Crew said...

thanx TTT... :)

zures said...

tip yang bagus

Skype Crew said...

thanx zures... :)

myra said...

tips yg bgs n berguna..
thnks skype 4 the info

Skype Crew said...

same2...sharing is caring, klu myra ade pape info same2la kita sharing kay...

neo_matrixzz said...

tips bagus..

MrRollies said...

tips yang berguna..
Thx sbb kongsi =D

Skype Crew said...

thanx neo :)

Skype Crew said...

sama2 MrRollies... :)

feezmior said...

uihh...boleh diguna pakai lepas ni :D thnks for sharing ..

Skype Crew said...

iyer feezmior...lps nie klu tjadi cani blhla feez try guna tips nie..welcome.. :)

syira143 said...

wahh!! mcm tu ea...
sorry skype..
cira punye blog under maintenance smlm
then cira wat blog author jer ley nengok..
skang da ley bukak da..+)
sorry taw skypeee

syira143 said...

wahh!! mcm tu ea...
sorry skype..
cira punye blog under maintenance smlm
then cira wat blog author jer ley nengok..
skang da ley bukak da..+)
sorry taw skypeee

Skype Crew said...

ok..xde papela syira. lgpn ade hikmahnya..Skype try godek2 &then dpt ilmu nie n dpt share ngn bloggers2 sume... :)

eddy said...

wah..sama la kita..aku pun slalu kena cam ni....nak baca pun x boleh sbb tak dijemput....tpi tu hak dorang la....

Skype Crew said...

hahaha..kesian kitakan, tak dijemput nk baca blog...huhu...

tp yg kes ak nie cik syira tu tag ak so ak nk jenguhla dia tp xleh...blogspot ckp ak xdijemput...sadisnyer... :D

Anonymous said...

lethal dose of diazepam diazepam online no prescription usa - diazepam length in system

Anonymous said...

buy ativan online normal daily dosage ativan - buy lorazepam cod

Anonymous said...

buy diazepam verschil valium en diazepam - diazepam side effects constipation

Anonymous said...

valium generic medication for anxiety valium - valium street names

Anonymous said...

ativan online what does generic ativan look like - ativan dosage side effects

Anonymous said...

diazepam online diazepam 5mg what is it - order diazepam online

Anonymous said...

ativan pills generic ativan - generic drug for ativan

Anonymous said...

where can i buy xanax online legally buy xanax online europe - generic xanax walmart

Anonymous said...

generic lorazepam ativan overdose do - lorazepam 1 mg what is it for

Anonymous said...

buy diazepam how long does diazepam 5mg last - diazepam 5mg how to get high

Anonymous said...

ativan no prescription ativan 1 mg vs xanax - ativan withdrawal death

Anonymous said...

buy generic xanax online xanax recreational drug use - ever bought xanax online

Anonymous said...

zolpidem without prescription ambien 4 years - online pharmacy ambien cr

Anonymous said...

ambien drug ambien cr how long does it last - ambien cr joint pain

Anonymous said...

soma medication carisoprodol 350 mg overdose - carisoprodol 250 mg dosage

Anonymous said...

buy ambien online ambien cr 7 night trial - ambien show up urine drug screen

Anonymous said...

soma without prescription carisoprodol barbiturate - somanabolic muscle maximizer any good

Anonymous said...

how to buy valium online buy valium 10mg - buy real roche valium

Anonymous said...

buy cheap valium medication for valium withdrawal - valium for anxiety dose

Related Posts with Thumbnails